Wat te doen als je je kind niet iedere dag kunt zien (yoga en surfen natuurlijk!)

Het allermoeilijkste na de scheiding is (nog steeds) dat je niet meer iedere dag je kind kan zien. En net als je er min of meer in slaagt om niet gek te worden van slechts de helft van de tijd je kind te zien, dan gebeurt het…. ZOMERVAKANTIE 😱

Mijn ex en ik hebben de afspraak dat we tijdens de zomervakantie allebei ongeveer twee weken achtereen op vakantie kunnen met onze dochter. Dat is fijn maar veel te kort als je zelf aan de beurt bent. En ook verschrikkelijk en super lang als je ‘achterblijft’.

De tweede keer dat de zomervakantie zich aandiende als alleenstaande moeder, was ik hier gelukkig min of meer op voorbereid. Ik had sowieso een verschrikkelijk drukke periode gehad (dit was de periode van vlak voor mijn burn-out, lees hier meer over op mijn eerdere blog: Als je kapot gaat). Alles wat ik wilde was ergens naar toe te gaan waar ik zo min mogelijk hoefde na te denken over wat er te doen is.

Nu zou je kunnen denken: All-inclusive resort op een zonnige bestemming. Maar iedereen die mij een beetje kent, raadt al dat dít nou ook weer niet echt bij me past. Omdat ik hevig snakte naar ontspanning, niet in staat was om zelf een reis te plannen en omdat ik graag zowel fysiek bezig wilde zijn als mentaal rust nodig had, kwam ik uiteindelijk bij een georganiseerde yoga en surf vakantie in de Algarve, Portugal uit.

Yoga vind ik fijn en heftig en beoefen ik sporadisch, surfen had ik nog nooit gedaan.

Wat een goede zet was dat zeg! Niet omdat ik erachter ben gekomen dat ik een natural ben op de surfplank (dat ben ik niet overigens, gewoon enthousiast en middelmatig). Maar wel omdat het precies was wat ik nodig had.

Het was ten eerste een echte vakantie bestemming met alles erop en eraan; zon, zee strand, mooie omgeving. Maar het belangrijkste waren denk ik wel het dagritme, nergens over hoeven na te denken (gewoon aanwezig zijn) en de combi van yoga en surfen.

Dagindeling

Elke ochtend werden we vriendelijk (met een klankschaal) wakker gemaakt en stond er warm water met citroen klaar. Dan volgde de eerste yoga sessie en als we klaar waren stond er een heerlijk ontbijt klaar. Om 11 uur kwamen de surfdudes ons ophalen en gingen we naar het strand en kregen we tot 14 uur surfles. Moe en heerlijk verzand konden we dan neerploffen in het zand en werd er een verrukkelijke lunch langs gebracht. Dan nog een beetje chillen op het strand. Eenmaal terug bij de villa begon om 17 uur de tweede yoga sessie en om 19 uur stond het avondeten klaar. Moe maar voldaan van zowel de fysieke als mentale inspanningen van de dag, plofte ik iedere avond vroeg op bed neer.

Wat het me heeft gebracht

In de eerste plaats heeft deze vakantie me ontspanning gebracht. Ik had al een maand zomervakantie maar pas deze week lukte het me om echt te ontspannen.

Daarnaast was ik een week lang echt alleen voor en met mezelf bezig. Ik besefte pas halverwege de week hoe bijzonder het is (voor mij althans) om een week lang iets te doen puur voor mijzelf, gewoon omdat ík het leuk vind en er zelf baat bij heb.

Het heeft me naast rust en ontspanning ook fysiek kracht gegeven. Het is zo tof om te merken dat je na een week gewoon letterlijk sterker bent. Die koffer die je in ene wel heel gemakkelijk tilt of de lichamelijk onrust de eerste dag na afloop omdat het nu eenmaal gewend is geraakt aan zoveel beweging op een dag.

Maar het mooiste is dat ik in staat ben geweest om aan een heel moeilijk moment in het jaar een positieve draai te geven.

Maar het mooiste is dat ik in staat ben geweest om aan een heel moeilijk moment in het jaar een positieve draai te geven. En afgelopen jaar ben ik dan ook wederom een week iets voor mezelf gaan doen (een Lindy hop dansweek! Meer over de dans Lindy hop vind je hier Over Lindy hop dansen). En volgend jaar ga ik dat weer doen. Wat een heerlijk vooruitzicht om ieder jaar zo een mooi cadeautje aan mezelf te kunnen geven!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s